9 september 2017
16:30

Kållered SK

Tre poäng mot Kållereds SK

Efter ett två veckor långt match- och serieuppehåll var det dags att äntra planen igen, för motståndet stod Kållereds SK, ett KSK som vi besegrade med 5-2 i våras efter att vi avgjort med två mål i slutet av matchen.
Det var alltså inte självklart att vi skulle springa hem den här matchen lätt.

MBK tog dock ledningen tidigt i matchen, redan efter en dryg minut hade Alice prickträffat mål efter en raid på högerkanten, kanske blev vi lite för styva i korken här, för efter det målet fick vi inget gratis.
KSK var inte ofarliga och kvitterade efter en riktigt fint anfallskombination där våra tjejer tyvärr blev för stillastående.
Innan domaren hade blåst av för första perioden hade Mossen dock snott åt sig en 3-1 ledning efter två riktiga kanoner av Ida, smart assisterat av Hedda.

Trots resultatet var vi ändå långt ifrån nöjda.
Vi såg temposvaga ut och saknade den struktur som vi t.ex. såg mot Jitex i förra matchen.
Det märktes också att det var ett tag sedan vi spelade match då energinnivån inte verkade vara på topp.

I andra perioden lyckades vi inte ta oss upp ur svackan, snarare tvärtom. Enkla tekniska misstag blandades med bolltittande och lågt tempo.
Det passade KSK utmärk, bortalaget kändes betydligt hetare och 2-3 reduceringen kändes rättvis.

Inför tredje perioden pratade vi om att jobba på större yta och undvika att tränga ihop oss, KSK var experter på det och pressade med flera spelare på vår bollhållare.
Normalt brukar vi kunna spela oss ur sådana situationer men idag blev vi stressade och tappade boll.

I början av tredje perioden fortsatte tyvärr KSK att domdera matchen och vi hade förtvivlat svårt att få till ett eget spel.
Kvitteringen hängde i luften och blev också ett faktum efter en hörna där vi viker ner oss i markeringen, 3-3.
Tiden höll på att rinna iväg men till slut tog vi oss ändå samman och lyckades få till målet som innebar seger, en riktig delikatess f.ö.

Vi blev tilldelade en frispark djupt ner på Kållereds vänstra planhalva. Alice stegade fram och la ett perfekt inlägg som seglade fint över till bortre stolpen där Nellie mötte med en distinkt nick. 4-3!

Det satt långt inne men till slut så blåste domaren av och vår sjätte serievinst i år var ett faktum.

Summa summarum: Tre poäng är alltid tre poäng och det tar vi med oss idag.
Tyvärr var det en av de mindre bra insatserna i år men det är viktigt att komma ihåg är att det trots allt en styrka att göra resultat trots att spelet hackar.
Det kommer dock behövas en rejäl uppryckning och en helt annan inställning i nästa match mot serieledarna och Eskilscupsvinnarna, Onsala BK nästa helg.